Scrisori de dragoste catre Stalin

Categories :

scrisori-de-dragoste-catre-stalin

 

In piesa de teatru Scrisori de dragoste catre Stalin, intalnim o serie de intamplari fictionale, tragi-comice ale lui Mihail Burgakov ce e profund afectat de efectele cenzurii. Burgakov, renuntand sa scrie pentru lume, isi dedica timpul si energia scriind pentru Stalin. Ajunge sa scrie ceea ce il ii dicteaza, ca  in final insusi dictatorul sa fie cel ce scrie scrisorile. Alaturi de cei doi, in piesa mai apare si Bulgakova, sotia lui Bulgakov si sigura lui cititoare autentinca.

Ce mi-a placut?

Mi-a placut ideea in sine a piesei ce e o fantezie teatrala ce pleaca de la o realitate istorica. Juan Mayorka, scriitorul piesei, a incercat sa creeze o actiune in care fiecare spectator sa se indentifice sau sa identifice alte persoane cu personajele.

Ce nu mi-a placut?

Mi s-a parut foarte brusc finalul piesei, practic m-am trezit ca toata lumea aplauda si se ridica in picioare. Si inca o chestie e ca a fost destul de lunga piesa, insistandu-se prea mult pe nebunia lui Bulgakov.

Distributie

Mi-a placut foarte mult cat de bine s-a transpus in pielea personajelor si au transmis Victor Manovici (Bulgakov) si Malina Manovici (Bulgakova).Cred ca e esential ca personajele sa iti transmita ceva ca sa te poata capta o piesa de teatru si ei au stiut foarte bine cum sa faca acest lucru. Personajul Stalin a fost interpretat de actorul Doru Iosif.

Pentru luna martie gasiti programul pe pagina Teatrului National din Timisoara. Daca vreti sa imi recomandati ceva, va astept cu mare drag sugestiile intr-un comentariu.

LOCATIA: Sala 2

Nota piesa: 8

 

V-am pupat!  A.

PS: nu uita sa dai LIKE paginii mele de facebook dancing with my thoughts .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *