De ce rade Dumnezeu?


Categories :

Ti-am povestit aici ca in vizita mea la Bucuresti am avut pe lista un loc de neratat si anume Carturesti Carusel. Si cum practic era imposibil sa pot pleca din lumea cartilor cu mana in buzunar, dupa ce mi-am umplut bratul de carti, nehotarata ce sa aleg, m-am oprit asupra uneia a carui titul mi-a atras atentia.

Ce titlu m-a determinat sa imi cumpar cartea?

Titul cartii a carei stapana am devenit imediat ce am parasit libraria, este De ce rade Dumnezeu?. Nu citesc de obicei carti de spiritualitate, dar la aceasta ceva m-a atras. Am intors cartea si pe coperta din spate era scris asa : “Puterea de a fi fericiti se afla in fiecare dintre noi, asteptand sa fie eliberata”. Atunci chiar am devenit curioasa sa vad care e de fapt ideea cartii si daca imi voi gasi puterea de a fi fericita dupa aceasta lectura.

Ce ne spune cartea?

Cartea De ce rade Dumnezeu ne spune ca intotdeauna exista un motiv pentru a fi recunoscatori si ca obstacolele sunt doar niste ocazii favorabile. Autorul, Deepak Chopra, se foloseste de povestea unui actor de comedie si a mentorului sau pentru a ne arata calea catre bucurie si speranta. Revista Time il considera pe autor “una dintre primele 100 de personalitati ale secolului”.

Concluzii after reading:

  • Se citeste foarte usor, eu am terminat-o intr-o zi, pentru ca e genul de carte ce te prinde.
  • E o carte plina de umor, gasesti cate un banc la cate 2 pagini:

“Un barbat se plimba pe plaja si gaseste o lampa de alama ingropata in nisip. O freaca si din ea iese un duh. 

-M-ai eliberat, ii spune duhul. In loc sa-ti indeplinesc 3 dorinte, iti voi indeplinii doar una, dar poate fi cea mai mare dorinta din lume.

Barbatul se gandeste pentru o clipa.

-Nu am fost niciodata in Hawaii. Construieste-mi  un pod, astfel incat sa ajung acolo oricand doresc.

-Esti nebun?striga duhul. E jumatate din Oceanul Pacific. Nimeni nu poate sa construiasca un pod atat de lung. Pune-ti alta dorinta.

Barbatul se gandeste din nou.

-Bine, vreau sa stiu ce gandesc femeile.

-Cat de lat vrei sa fie podul, cu o banda sau cu doua? ii spune duhul. “

  • Imi place ideea asupra fricii, abordata de autor. Intr-adevar nu e bine sa iti traiesti viata in frica. “Frica iti spune ca nu esti in siguranta”. Multe decizii si lucruri pe care le-am putea face  le amanam din cauza acestei iluzii, numita frica. Eu vad in cazul meu cum se manifesta aceasta. Ti-am povestit si frica mea de Londra, din cauza atentelor, o frica inexplicabila, de care probabil Dumnezeu sigur rade, pentru ca orice se poate intampla oricand si oriunde.
  • O chestie din carte ce nu am inteles-o a fost cea referitoare la pacat. Autorul spune ca nu exista pacat si ca Dumnezeu rade de noi pentru ca, credem asta. E ceva ce contrazice Biblia, nu inteleg de ce a afirmat Chopra asta.
  • Nu am reusit sa inteleg exact dupa ce Mickey Fellows, actorul de comedie, a reusit sa treaca peste frica, ce s-a intamplat cu el. Daca ai citit cartea si poti sa imi explici m-as bucura mult.
  • Chiar daca nu mi s-a parut wow cartea, as mai vrea sa citesc ceva de acest autor si cred ca as incepe cu “Viata dupa moarte”.

Nota: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *