Bucătăria perfectă de sărbători

Se apropie sărbătorile de iarnă și momentan visez la o casă a mea, pe care sper să o am cât de curând, astfel că mă documentez în legătură cu amenajările interioare. Nu sunt eu designer de interior dar am idei și știu în mare cum aș vrea să arate bucătăria mea de Crăciun.
În antichitate bucătăria era considerată locul în care bogăţiile pământului deveneau hrană. Bucătăria ar trebui să fie inima unei case, pentru că e locul unde se servește masa în familie și unde petreci acel quality time despre care știm bine cât e de important. Am citit recent o carte care mi-a schimbat mult modul de a vedea viața, este vorba despre Hygge sau Rețeta daneză a fericirii. Hygge e practic fericirea pe care ți-o creezi singur prin comfort, simplitate, dincolo de ceea ce înseamnă lux și pretenții majore. Hygge poate fi acasă, la birou, în aer liber, într-o cafenea, e vorba mai mult despre ambianță decât despre obiecte. Îmi doresc să adopt și eu acest concept de lifestyle danez , iar cum însăși sărbătoarea Crăciunului este hygge, o să vă dau o idee despre cum ar arăta bucătaria perfectă, care e hygge pentru mine.
Poate tu ți-ai mobilat deja bucătăria și te-ai gândit deja și cum o vei decora, dar poate nu simți că e perfectă, așa că azi încerc să îți vin în ajutor cu câteva idei transpuse și în imagini.
Cromatica bucătăriei perfecte
Albul este una dintre cele mai folosite nonculori în amenajarea unei bucătării. Eu prefer o combinație între alb, gri și bej, pentru aspectul clasic și nota de eleganță pe care o dă această nonculoare în combinație cu o culoare pală. E totuși o provocare și știu asta pentru că există o monotonie cromatică. Dar dacă alegi cu grijă accesoriile și electrocasnicele, vei adăuga pata de culoare care lipsește. Pentru o bucătărie în acest gen, aș alege pereții de culoare galbenă sau albă.
Am găsit aici ceea ce visam. Setul de masă extensibilă din lemn de salcâm și stejar cu 6 scaune e partea de perfecțiune a unei bucătării în viziunea mea. Mobila din lemn de salcâm și cea din lemn de stejar reprezintă durabilitatea și rezistența de care are nevoie orice bucătărie.
Pentru că majoritatea oamenilor își petrec dimineața aici, bucătăria aerisită va crea confortul necesar pentru ziua încărcată ce urmează. De aceea alegerea mea cu privire la setul de mobilă de bucătărie este cel de mai jos. Am zis că vreau să merg pe alb pe cât posibil și așa voi face.
Acum că te-am ajutat să ai o viziune asupra bucătăriei mele să trecem mai departe. Să revenim la subiectul principal, la bucătăria mea perfectă pentru sărbătorile de iarnă. Sfatul meu este să docorezi cât de frumos știi tu, dar fără să o încarci. Chiar dacă bucătăria ta e în nuanțe de crem, gri sau chiar alb, evită dezordinea și învață să te limitezi astfel încât Spiritul Crăciunului să nu “se sufoce” în bucătăria ta.
Cum decorăm masa din bucătărie de Crăciun?
Cel mai și cel mai simplu mod posibil ar fi să îi pui o față de masă cu motive de Crăciun. Există atât de multe modele și culori încât stă la alegerea ta. Eu voi alege una cu imprimeu cu globuri decorate cu nuanțe de roșu, gri și auriu. Scaunele prefer să le las așa cum sunt pentru a nu încărca prea mult.
Voi continua cu niște lumânări, asta pentru că sunt fan lumânări și mi se par relaxante în orice încăpere a căminului le-ai avea. Poți pune una pe masă sau 2-3 prin diverse colțurile alea bucătăriei. Eu aleg lumânări albe tip piramidă, decorate cu fructe, scorțișoară și turtă dulce. Dacă le alegi parfumate cu atât atmosfera va fi una feerică.
Cum să îl ajuți pe Spiritul Crăciunului să îți iubească bucătăria?
Decorul tradițional cu accesorii în roșu și verde este cel mai întâlnit și cred, cel mai potrivit pentru bucătăria aleasă de mine. Nu doar livingul trebuie să emane caldură și veselie, nu doar acolo trebuie să se “simtă ca acasă” Spiritul Crăciunului ci și în încăperea unde ne petrecem mult timp mai ales de sărbători. Bucătăria e atât de importantă atunci…de acolo se simte mirosul de sarmale, caldura cuptorului care coace cozonacii, acolo se pregătesc fursecurile cu motive de Crăciun.
Noi suntem obișnuiți cu bradul în sufragerie sau pe hol. Ce ai zice să punem unul mic și în bucătărie? Un brad miniatural nins cu conuri și boabe roșii o să aducă cu siguranță un aer proaspăt și bucurie în ochii musafirilor.
Sfeșnicele de Crăciun pentru ferestre mi se par atât de magice, dau autenticitate sezonului, te simți ca în filmele alea de Crăciun când cadrul e cu ferestrele caselor și toate au un sfeșnic, îți da senzația aia de căldură a încăperii.
Nu îmi imaginez masa din bucătărie fără farfurii, servețele și căni fără motive de Crăciun. Nu e ideea de fiță, e ideea a ceea ce îți crează ție o stare de bine, de plăcut vizual. Micile detalii îți pot schimba starea de spirit.
Aș sugera ca pe masă să ai un coș plin cu mandarine ornat cu brad. Nu e singurul obiect din bucătărie pe care îți recomand să îl decorezi cu crenguțe de brad, poți face asta și cu mânerele dulapurilor, doar să nu încarci, mă repet.
Număr zilele din calendar și îmi pun dorințe pentru Moș Crăciun, așteptând fulgii de zăpadă și savurând mirosul de scorțișoară și brad din casă. Încă mai arunc un ochi peste decorațiunile de Crăciun și îti recomand și ție să faci asta, pentru că până la urmă Crăciunul e și despre asta și decorațiunile crează cadrul perfect pentru ca Spiritul Crăciunului să se întoarcă acasă.
si eu visez la o astfel de bucatarie decorata, super frumoasa!
Mulțumesc ❤️
Foarte dragut articol! Bucătăria chiar e inima casei 🙂 la mine e si open space si se simte cu atât mai mult. În plus, si mie imi place curentul Hygge 🙂
Îți mulțumesc Raluca!
Prima varianta de bucatarie este absolut fenomenala, sper sa ajung vreodata sa gatesc intr-un asa loc.
Bucwtaria alba e foarta frumoasa
Decorațiunile pentru bucătărie mai trebuie să le cumpăr și gata, am decorat toată casa.
Frumoasa si luminoasa o asemenea bucatarie. Iar decoratiunile de Craciun in culori mai aprinse sunt cireasa de pe tort. Buna idee! sa ajungi sa ai casa ta cat de curand ca sa si pui aceste idei in aplicare. 🙂
Mulțumesc Oana!
Ador decorurile de Crăciun! Foarte frumoasă bucătărie, o să mă inspir cu câte ceva de aici.
Mulțumesc!!
Imi plac foarte mult imaginile folosite in articol, daca ar fi dupa mine as lasa casa decorata in spirtul Craciunului tot anul hehe
Așa și eu aș vrea să fie Crăciun tot anul.
Eu am bucataria abla/nude, iar decoratiunile se asorteaza foarte bine cu cromatica mea. Abia astept Craciunul
Eu as fi vrut bucataria alba, insa sotul meu a vrut maro lucios cu crem lucios. Si acum regret ca l-am lasat sa aleaga:))
Într-adevăr, în bucătărie îmi petrec mare parte din timp, deci contează atmosfera. Albul și cremul deschid, iar decorațiunile în nuanțe de roșu și verde sunt plăcute vizual. Foarte folositoare sfaturile, felicitări! 😀
Mulțumesc!
Mie imi place foarte foarte mult stilul shabby chic. Asa as vrea sa imi decorez bucatarie.
Un articol interesant! Insa sunt unele persoane care nu suporta alte articole in afara de cele din bucatarie :)) mult succes in continuare cu aceste postari!
Mulțumesc mult!