Păpădie

0 Comment| 11:46 PM

Categories :

Există o plantă care îmi va aminti mereu de copilărie. Fie că se ascunde în iarbă sub formă de banuț galben sau puf alb pe care obișnuiam să îl suflăm, punându-ne dorințe, e vorba tot despre păpădie.

Era o vreme când purtam ca accesoriu pe cap coronițe galbene din păpădii, pe care le împleteam cu multă migală și răbdare.

Bucățelele desprinse din păpădie au dus dorițele copilului ce azi poate și le vede îndeplinite. Nu este vorba întotdeauna despre dorințele acelea cât despre bucuria și inocența cu care credeam în ele.

Deși noi vedem păpădia de multe ori ca pe o banală floare, îi spunem buruiană, legenda spune că un înger trimis de Dumnezeu să întrebe păpădia cum ar vrea să arate, ea a cerut să fie asemănătoare Soarelui, galbenă, frumoasă și strălucitoare. Apoi s-a răzgândit cerând să arate ca Luna, albă, rece, frumoasă. După ce păpădia a văzut stelele, a vrut sa fie și ca ele. Astfel că Dumnezeu i-a împlinit dorința: e galbenă ca Soarele, albă ca Luna și se împraștie precum stelele atunci când sufli în ea.

Outfitul meu este format dintr-o rochiță suprapusă, bleumarin cu dungi albe, cu o bentiță cu legare laterală în talie de la Bonprix, asortată cu o pereche de pantofi gri animal print și cu un lanțisor lung, destul de discret tot de la Bonprix. Printre cele mai trendy imprimeuri ale acestui sezon sunt dungile. Dungile verticale crează un efect de alungire. Rochiile dungate arată bine pe oricine și pot fi purtate atât cu tocuri cât și cu o pereche de adidași.

Photo credit: Gherghiceanu Flavius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *