Am descoperit locuri faine în București


Categories :

Toate concertele mă trag spre capitală. Prima oară am fost pentru concertul Andrei de la Sala Palatului și acum pentru Ed Sheeran (despre care o să povestesc în următorul articol). Sper ca următoarea escapadă să fie doar pentru vizitat și descoperit locuri faine să pot avea timp destul fără să tot fiu pe fugă. Am avut vreme de prin martie de când am luat biletele să caut locuri faine și obiective de vizitat destule, doar că am omis timpul scurt ce l-am avut la dispozitie și căldura deșertului Sahara ce a pus stăpânire pe București în cele 3 zile petrecute acolo. Cu toate astea am câteva chestii de povestit și locuri faine să îți arăt așa că să începem:

Unde m-am cazat?

Am găsit pe booking un apartament la 10 minute de mers pe jos de Centru Vechi. Este vorba despre Panorama Studios Old City Center 38 cu o notă de 8,5 pe booking. Eu nu i-aș da totuși o notă atât de mare pentru că lipsa aerului condiționat la etajul 8 este sinucidere curată. Aș da 10 pentru acel view superb de pe terasa apartamentului în schimb.

Apartamentul are 1 dormitor, o bucătărie, o cameră folosită pe post de dressing și 2 băi. Este foarte drăguț decorat și foarte spațios. Liftul blocului este scos de undeva dintr-un film horror, pășești în el făcându-ți cruce, e vechi și scoate niște sunete foarte ciudate. La parterul blocului ai Mega Image și KFC. Zona cum ziceam e perfectă pentru turiști.

pălăria nu face parte din decor, e a mea :)), dar dădea bine în peisaj

Pe proprietară nu am cunoscut-o pentru că singura noastră relaționare a avut loc prin telefon. A fost destul de ciudat că a trebuit să iau cheia de sub usă la check-in și să las banii lângă TV la check-out. Ce m-a deranjat și nu am pățit nicăieri de când călătoresc, nici măcar în străinătate, a fost insistența de a părăsi la 12 fix apartamentul în condițiile în care ne-am cazat la 15:30. Am întârziat 5 minute și am fost sunați să eliberăm mai repede, exagerat după părerea mea. Prețul pe care l-am plătit pe 2 nopți a fost de 320 de lei. Aș recomanda această cazare doar pe timp de toamnă sau primăvară, în niciun caz vara.

Mic dejun la Cereal Crunch Cafe

În caz că nu știai, Cereal Crunch Cafe este prima cafenea de cereale din România. Datorită instagramului și postărilor Mariei Vigheciu am aflat de acest loc genial de care m-am îndrăgostit inițial din poze ca ulterior realitatea să fie și mai dulce. Această cafenea îți oferă peste 100 de tipuri de cereale din țară sau din străinătate, 17 toppinguri și 17 tipuri de lapte.

îmi pare rău că nu am surprins coada

Noi am fost la cea din zona Unirii, dar am înțeles că mai există și o altă locație în București. Cum am ajuns am căutat o masă nu foarte înghesuită, înăuntru deși există și terasă, pentru că e un loc foarte instagramabil și știam că vreau multe poze. Era in jur de ora 11 și localul era full, coada era până afară, deci era clar că urma să gustam ceva delicios.

cum să arate așa bine???

Cum decurge comanda? Întâi alegi mărimea bolului de cereale: S, M sau L, apoi alegi cerealele care pot fi naționale sau de import. În cazul bolului L poți combina 2 tipuri de cereale. În plus îți poți alege și topping-uri. La sfârșit alegi tipul de lapte și culoarea lui (pentru mine roz să fie :)) ).

Ce trebuie să știi e că meniul de cereale va fi tot timpul diferit pentru că cei de la cafenea sunt într-o continuă căutare de cereale noi. Nu există un meniu propriu-zis, doar un perete plin de cutii colorate cu o diversitate de cereale delicioase.

Nu este o cafenea foarte ieftină, poate și pentru că este ceva inedit pentru țara noastră, dar merită experiența și eu cu siguranță o să mai merg să încerc și altceva cu proxima ocazie. Data viitoare vreau să încerc Pop Tarts, pentru că sunt foarte curioasă ce gust au. Mi-a fost foarte greu de data asta să mă hotărăsc ce vreau și m-am simțit ca un copil ce ar fi vrut să guste tot peretele ăla plin de bunătăți.

La capitolul decor primesc din partea mea nota 10 cu felicitări. M-am simțit iar copil, nu doar pentru că am reușit să dau peste tipurile de cereale din filmele americane ce le vedeam când eram mică, dar și pentru că le-am savurat în cel mai vesel și colorat local în care am fost. Mi-aș dori ca pe viitor să deschidă și în Timișoara pentru că sunt sigura că succesul va fi garantat.

Lumea fascinantă a Museum of Senses

Museum of Senses este cea mai faină și distractivă metodă de a petrece timpul cu prietenii sau cu persoana iubită. Muzeul îți oferă o experientă unică în lumea senzațiilor și a iluziilor optice. Se găsește în AFI Cotroceni la etajul 1 și pentru a nu sta la coadă eu îți recomand să faci o rezervare pe net. Noi am avut ceva de așteptat pentru că am prins o oră foarte aglomerată, dar a meritat statul la coadă. Prețului unui bilet de adult este 39 de lei și pentru copii 29 de lei.

Toată călătoria începe cu un labirint cu oglinzi, unde trebuie să găsești ieșirea. Urmează niște oglinzi magice în care devii uriaș sau pitic. Mergi mai departe spre camera infinită, unde ai parte de un joc de lumini și reflexii.

Apoi te oprești în fața unor tablouri, stereograme, pe care va trebui să le privești destul de concentrat și fix pentru a vedea ceva.

câtă concentrare… :))

Te poți opri să te odihnești puțin pe scaunul cu doua picioare.

În camera lui Ames vei putea deveni pitic sau uriaș, schimbând locul cu partenerul, în doar câteva secunde.

Ajungem apoi la capul din farfurie.

Urmează imensele aripi de înger colorate. Patul cu cuie cred că e cel mai funny, pentru că nu mulți au curajul să se așeze și să aștepte să iasă cele 1200 de cuie din el.

Pe mine m-a fascinat caleidoscopul unde mai făcut cele mai multe poze cu fața mea :)).

Spre sfârsit îți vei testa mirosul și simțul tactil.

Muzeul este atât pentru copii cât și pentru adulți și cred că după prima vizită te vei întoarce cu aceeași curiozitate și a doua oară. Dacă vrei să petreci timp de calitate fă-o în locuri de calitate, cum e acest muzeu.

Palatul Parlamentului

Nu am apucat să îl vizitez în interior din cauza timpului prea scurt, am făcut doar câteva poze pe zi, pentru că data trecută l-am văzut noaptea. Sper ca data viitoare să povestesc și cum este în interior, pentru că poze nu știu dacă voi avea voie să fac. Oricum este în continuare pe lista mea cu locuri de vizitat în București.

Matcha Bar

Pe ultima sută de metrii, asumandu-mi întârzierea la check-out, am ajuns și la primul Matcha Bar din România. Ce este Matcha? Este unul dintre cele mai prețioase ceaiuri ce s-a făcut întâi cunoscut în America, apoi în marile orașe europene, urmând ca acum să avem ocazia și noi să testăm și să gustăm diverse produse ce conțin matcha, cum ar fi ceai simplu, latte, prăjituri.

vreau un perete din ăsta acasă!

Matcha pe lângă gustul bun pe care îl are în diversele produse, trebuie să știi că este foarte sănătos. S-a dovedit că previne apariția cancerului, reduce colesterolul și tensiunea arterială. Este de asemenea un stimulent care calmează. Matcha este mult mai bună decât un expresso conținând cu până la 60% mai multă cofeină, dar intră mult mai lent în sistemul nostru ceea ce este foarte bine pentru organism.

După ce am studiat puțin meniul am decis să încerc un Matcha frapuccino. Acesta conține ceai matcha, sirop de zahăr, înghețată de vanilie, lapte și gheață. Flavius a ales să bea ceva mai clasic și a ales un Blackberry Mint.

Localul se află pe lângă Piața Romană și chiar dacă pe noi ne-a zăpăcit puțin gps-ul până am ajuns, nu e așa greu de găsit. Pozele geniale de pe instagram cu peretele roz cu flamingo m-a dus acolo, trebuie să fiu sinceră. Când am pășit înăuntru am fost întâmpinați cu multă căldură de o domnișoară foarte drăgută și amabilă care ne-a arătat și grădina lor genială, unde seara se cântă muzica live, la fel de instagramabilă ca interiorul. E o atmosferă foarte placută, cu o muzică foarte faină și relaxantă. Eu aș putea sta ore în șir acolo să savurez un ceai sau să scriu pe blog.

La intrare este un mini magazin cu tot felul de chestii de la ceainice, la lumânări pafumate și matcha pentru ceai și gătit. În stânga este o camera cu un perete cu frunze exotice, iar pe dreapta este camera cu peretele cu flamingo roz despre care povesteam mai sus.

Știi…Matcha Bar este genul de local pe care visez să îl am într-o zi, mă refer la decor și ambianță. Foarte girly așa și foarte rozzzzzzzz.

Cam atât pentru moment cu recomandările, urmează un articol de suflet despre motivul care mi-a purtat pașii prin București de această dată, plus o recomandare surpriză.

Pupici!!!

Photo credit: Gherghiceanu Flavius

PS: știu că poza de cover a articolului pare puțin pitzi dar de fapt e un pupic mare din București pentru tine, cel ce citești acum această postare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *