Meals and Memories are made here


Tot eu, tot în chirie. Alt an, alte planuri. Viitoarea mea casă are plănuit aproape fiecare colțișor, într-un folder pe laptopul meu. Două dormitoare, un living, o baie, un dressing și o spațioasă bucătărie, e planul pe scurt.

Stomacul are prioritate

Categoric nu voi mobila casa dintr-o dată, așa că dacă voi putea dormii o lună, două pe saltea și îmi voi putea ține hainele în saci și lucrurile prin cutii, cu siguranță nu îmi voi putea ține stomacul gol atâta timp. Așa că orice casă începe cu bucătăria.

Bucătăria mea – studio video

Am mari planuri în ceea ce privește amenajarea bucătăriei. Îmi place să gătesc, în special dulciuri. Fac cea mai bună tartă cu lime (mă lăudam și eu puțin). Mâncarea mea este și aspectuasă nu doar deliciosă și de multe ori mi-a trecut prin gând să fac food vlogging. Ideea e că unde locuiesc momentan, nu e chiar cel mai potrivit cadru pentru o filmare, cum nu e nici pe departe bucătăria în care să mă visez făcând cozonaci nepoților.

Revistele de specialitate și filmele m-au inspirat foarte mult și probabil voi opta pentru o mobilă bej pentru că degajă căldură și confort. Pereții vor fi și ei într-o nuanța deschisă cu siguranță. Mă văd deja în propriul meu studio în care vă povestesc cum fac brioșe.

kitchen1-1024x625

Investiție pe termen lung

Mama îmi spunea că într-o familie, e foarte important ca măcar una din mese să o iei împreună. Așa era la mine acasă unde, poate nu tot timpul luam toate mesele cu toții, dar peste cină nu se sărea. Și atunci cred că e important să ne simțim bine acolo unde curg atâtea povești, gătim împreună sau ne bem cafeaua de dimineață. O bucătărie este inima casei tale.

Nu sunt deloc fanul bucătăriei open-space, eu vreau sa fac șnițele, pește, omletă, fără să respir mirosul ăla apoi o saptămână întreagă chiar și în dormitor sau să îmi miroase paltonul a sarmale prin mall.

Vreau în bucătăria mea mobilă și electrocasnice de calitate pentru că știu că e posibil să nu reușesc să le înlocuiesc ani buni, așa că vreau să investesc în fiecare colțișor al ei.

Nu e bucătărie fără cuptor

Eu de când mă știu nu era sărbătoare fără cozonaci și friptură la cuptor. Așa că nu concep bucătăria mea fără un cuptor bun, în care să pot gătii la rândul meu pentru părinții mei de Paști și de Crăciun cum au făcut-o și ei atâția ani. Am și găsit exact ce îmi doream, un cuptor Franke, ce a luat naștere din uniunea dintre design și tehnologia de ultimă oră. Știu că datorită calității asigurate de Franke, mâncarea mea va ieșii delicioasă și cozonacii vor crește.

cuptor2

 

Bărbatul la cratiță

Una dintre activitățile preferate ale mele și ale soțului meu este gătitul. Ne place să facem asta împreună, ne destinde, ne distrează, ne apropie. Dar trebuie să recunosc că bărbatul meu îmi gătește și o face des. Nu a fost niciodată de acord că femeia face mâncare în casă și bărbatul doar se așează la masă. Și recunosc public că ador cartofii prăjiți doar că prefer să îi facă el. Din cauza asta el nu concepe bucătăria noastră fără o hotă Franke, care reușește să capteze tot aburul înainte de a ajunge la dulap și evită efectul de condensare.

hota_plita

 

Îl văd pe el în bucătăria noastră modern amenajată, cu o măsuță bej cu patru scaune, cu flori în geamul cu perdeluțe roz pudră, turnând vin în pahare, în timp ce eu scot peștele din cuptor. Ne așezăm la masă, îmi sărută mâna și….poftă bună!

 

Proba 1. - SUPERBLOG - Fii și tu un home decor influencer! -Franke România

1 thought on “Meals and Memories are made here”

  1. Ce frumoasa e bucataria! Si prietenului meu ii place sa gateasca, e o activitate chiar frumoasa, mai ales daca o faci in doi

Leave a Reply

Your email address will not be published.