120 de ani de Milka


Anul acesta cea mai bună ciocolată împlinește 120 de ani. Nu cred că există cineva să nu fi încercat unul dintre sortimentele propuse de aceasta ciocolată, de la cel mic până la bunic.

Milka: ciocolata care îndrăznește să fie tandră

Când eram mică, atunci când auzeam de Milka îmi zbura direct gandul la simpatica văcuță mov, care este acum simbolul campaniei Milka. Nu multă lume știe că denumirea de Milka vine de la combinația de cuvinte din limba germană: milch ce înseamnă lapte și kakao ce este evident cacao. In afară de ciocolată sub diverse forme și variate umpluturi, Milka produce chiar și biscuiți și prăjituri. Tocmai din această cauză se spune despre aceasta că este ciocolata care îndrăznește să fie tandră.

Ani importanți în istoria Milka

Cred că destul de puțină lume cunoaște ceva din istoria acestei ciocolate pentru că să fim serioși, pentru noi contează mai mult gustul. Tocmai de aceea cu acest prilej aniversar aș vrea să aflați pe scurt și puțin despre istoricul Milka.

În anul 1890 a fost produsă prima tabletă de ciocolată cu lapte, urmând ca în 1901 ciocolata să fie botezată Milka. În 1910 Milka ajunge în Austria, urmând ca peste 10 ani să apară primele ediții limitate de Paște și de Crăciun. Simpatica văcuță Milka apare pentru prima oară într-o reclamă în 1922. Ciocolata devine numărul 1 în Germania în 1960. În anul 2002 are loc lansarea oficială în România. Milka ajunge să devină în 2013 lider pe piața franceză a tabletelor de ciocolată.

Milka se poate lăuda ca fiind cea mai vândută ciocolată din Europa cu vânzări de peste 1 miliard de euro anual. Ciocolata este produsă în multe locații din lume, iar la noi în țară se produce la Brașov.

Milka a știut cum să devină atât de populară adresându-se tuturor gusturilor și având produse pentru diferite momente ale zilei. De asemenea un alt factor destul de important ar fi acela că Milka se regăsește peste tot, de la cel mai mic butic din colțul străzii până la supermaket-uri mari, benzinării sau cafenele.

Inspirată de sentimentele tandre ale românilor, Milka marchează campania aniversară 120 de ani cu o invitație la dorințe. Campanie s-a desfășurat pe  https://dorinte.milka.ro/ unde fanii Milka au fost invitați să își pună dorințe tandre pentru ei sau cei dragi lor. Dintre dorințele înscrise s-au ales 3 care au devenit realitate.

În campania Milka alături de Buzzstore am primit coletul Milka Anniversary ce a cuprins o mulțime de produse delicioase:

 • Milka Alpine Milk
 • Milka Dark Milk Alpine Milk
 • Milka Almond
 • Milka Strawberry Cheesecake
 • Milka Oreo White
 • Milka Peanut Caramel
 • Milka Bubbly White
 • Milka Moments Assorted
 • Milka Just for you pralines
 • Milka Choco Crème
 • Milka Brownie
 • Milka Oreo Cookie Sensations
 • Kit Aniversar (Farfurie si rețetă tort aniversar Milka)

Printre preferații mei au fost Milka Oreo Cookies. A fost pentru prima oară când i-am încercat și au un gust excepțional. Sunt crocanți și crema e delicioasă.

Am avut atât de multă ciocolată dar parcă Milka te face egoist 😂, nu aș fi împărțit-o cu nimeni.

Eu am fost fan dintotdeauna Milka cu Oreo dar acum am descoperit și Milka Oreo White care e wow. Nu știu de ce nu am încercat-o până acum. Milka Strawberry Cheesecake este iar ceva de vis, curcubeu pe cerul gurii. Pentru fanii caramel avem Milka Peanut Caramel, crocantă, până și pe mine care nu sunt fan alune m-a dat pe spate.

Milka Moments Assorted poate fi genul de cutie de ciocolată pe care o poți face cadou având siguranța că nu ai cum sa dai greș.

La mulți ani, Milka! Mulțumesc că exiști și că ne răsfeți cu atâtea bunătăți. Aștept să văd pe viitor cu ce ne mai surpinzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.